www.tm-gmdo.gr

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Επιστημονική Έρευνα

Περισσότερες από 600 επιστημονικές μελέτες επικυρώνουν τα ευρείας έκτασης οφέλη της τεχνικής του Υπερβατικού Διαλογισμού. Οι έρευνες αυτές έχουν διεξαχθεί σε 250 ανεξάρτητα Ερευνητικά Πανεπιστήμια και ιατρικές σχολές σε 33 χώρες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών.

Τελευταια Νέα

Κυβερνητικοί ηγέτες στην Αγγλία χρησιμοποιούν την τεχνική του ΥΔ για να μειώσουν το στρες, για να αισθανθούν πιο ήρεμοι, για να έχουν καλύτερο ύπνο

Από τον Mario Orsati 12 Οκτωβρίου 2010

Το έντονο στρες και η βαθιά κούραση είναι κοινά χαρακτηριστικά στις ζωές των κυβερνητικών ηγετών παντού. Αυτοί οι παράγοντες έχουν ένα αρνητικά βαρύ αντίχτυπο στην υγεία και την ποιότητα της ηγεσίας.

 

Περισσότερα...
 

  • "Ο Μισός Πληθυσμός της Αμερικής θα Υποφέρει από το Μαρτύριο των Νοητικών Ασθενειών" - Αναφορά του CDC (Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών)

Όσο σημαντική είναι η σωματικής μας υγεία, εξίσου και περισσότερο σημαντική είναι η νοητική μας υγεία. Αυτή χρωματίζει την αντίληψή μας σχετικά με την υγεία μας και το περιβάλλον.

Λέγεται ότι: "Ο κόσμος είναι όπως είμαστε εμείς," και αν είμαστε μαγκωμένοι από την κατάθλιψη ή κατακυριευμένοι από το άγχος, είναι σαν να βλέπουμε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από διαστρεβλωμένους φακούς.

Δυστυχώς, η κατάθλιψη και το άγχος είναι ένα φαινόμενο όλο και περισσότερο συνηθισμένο στη σύγχρονη κοινωνία που εγκυμονεί όλο και περισσότερους κινδύνους για την εκδήλωση άλλων σωματικών ασθενειών και ιδιαίτερα καρδιοπάθειες.

 

Περισσότερα...
 

To DLF (David Lynch Foundation) Λαμβάνει $500.000 Χορηγεία για να Βοηθήσει τους Βετεράνους με Μετατραυματικό Στρες να Μάθουν τον ΥΔ

12 Σεπτεμβρίου, 2011

Το Ίδρυμα David Lynch Foundation ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι έλαβε χορηγία $500.000 για να τη χρησιμοποιήσει στη διδασκαλία της τεχνικής του Υπερβατικού Διαλογισμού σε 10.000 βετεράνους Αμερικανούς με μετατραυματικό στρες (PTS) και στις οικογένειές τους.

Η πρωτοβουλία του Lynch έρχεται από το Operation Warrior Wellness (OWW), ένα παρακλάδι του David Lynch Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 2005 για να φέρει τον Υπερβατικό Διαλογισμό σε πληθυσμό που βρίσκεται σε κίνδυνο.

 

Περισσότερα...
 

Διευθυντικά Στελέχη Μιλούν για τα Οφέλη της Άσκησης του ΥΔ

23 Σεπτεμβρίου, 2010

Οι The Fianancial Times, μια από τις κορυφαίες παγκοσμίως  επιχειρήσεις εφημερίδων, πρόσφατα ανέφερε ότι ο Rick Goings, Εξέχον Στέλεχος  της Tupperware, του διεθνή γίγαντα στο χώρο των πλαστικών, βασίζεται στην άσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού για να εμπλουτίζει την αρτιότητα των ενεργειών του και να τον βοηθάει να διαχειρίζεται την σχολαστική ακρίβεια της αρχηγίας μιας διεθνούς εταιρείας.

 

Rick Goings

"Για εμένα ο ΥΔ είναι η άσκηση που όχι μόνο καίει το στρες αλλά μου δίνει μια καθαρή όραση ώστε να εξακριβώνω τι πραγματικά συμβαίνει και τι είναι αυτό που έχει όντος  σημασία."

 

 

Περισσότερα...
 

Γιόγκα - Το πλήρες νόημα της Γιόγκα από τον Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι

Κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς συνδιάσκεψης ειδήσεων που οργανώθηκε το 2007 από το MERU (Maharishi European Research University) στην Ολλανδία, ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι απάντησε σε μια ερώτηση ενός δημοσιογράφου σχετικά με την ευρέως διαδεδομένη άσκηση των στάσεων του σώματος της Γιόγκα, που έχει γίνει μόδα σε όλον τον κόσμο. Ζητήθηκε η συμβουλή του Μαχαρίσι προς τους ανθρώπους που ασκούσαν αυτήν την μορφή της Γιόγκα με τις σωματικές ασκήσεις.

"Γιόγκα σημαίνει "ενότητα" - σημαίνει το να ζεις την ενοποιημένη ολότητα στο πεδίο της πολλαπλότητας," είπε ο Μαχαρίσι. "Η συμβουλή μου είναι να συνεχίσετε να ασκείτε τη Γιόγκα σε σωματικό επίπεδο - όμως να αρχίσετε και να συνεχίσετε να ασκείτε τη Γιόγκα και σε όλα τα άλλα επίπεδα - σε επίπεδο νου, διάνοιας και στο επίπεδο της αυτοαναφοράς, την Υπερβατική Συνειδητότητα. Σε όλα τα επίπεδα. Η Γιόγκα θα σας βοηθήσει να προοδεύσετε με κάθε τρόπο, σε κάθε τομέα της ζωής."

 

Περισσότερα...
 

Καθολικός Ιερέας Χρησιμοποιεί τον Υπερβατικό Διαλογισμό για να βοηθήσει ορφανά στην Λατινική Αμερική

28 Ιανουαρίου, 2011

Η βασική θεραπεία είναι η αγάπη. Η αγάπη είναι το άριστο φάρμακο για κάθε ασθένεια ή διαταραχή . . . Όταν ένα παιδί κλείνει τα μάτια του και αρχίζει να διαλογίζεται ανοίγει τον εαυτό του στο πεδίο όλων των δυνατοτήτων, όπως λέει ο Μαχαρίσι. Ο κόσμος ανοίγεται για το παιδί. Και τότε το παιδί ανακαλύπτει την ουσιαστική του φύση, που είναι η αγάπη." - Πατέρας Gabriel Mejia.

"Είναι αδύνατον να φανταστείτε τη φρίκη και τον τρόμο που διακατέχει εκατομμύρια εγκαταλειμμένα παιδιά που ζουν σε άθλια φτώχια στους δρόμους των πόλεων σε όλον τον κόσμο. Τι μπορεί να γίνει για να μετουσιώσουμε τις ζωές αυτών των "αναλώσιμων";

 

Περισσότερα...
 

Η Καραϊβική αρχίζει να Χρησιμοποιεί στη Χώρα την Τεχνική του ΥΔ για να Βοηθήσει στην Κοινωνική Επανένταξη των Φυλακισμένων

14 Δεκεμβρίου, 2010

Με την πλούσια, τέλεια σαν ζωγραφιά βλάστηση και το ωραίο νερό, το νησί του Δομινικανού έθνους έχει πολλά χαρακτηριστικά ενός τέλειου παραδεισένιου νησιού. Δυστυχώς, οι παρθένες ιδιότητές της ασχημίζουν από πολύ λιγότερο επιθυμητές καταγραφές: μαζί με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Δομινικανή δημοκρατία βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πρώτες χώρες με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό φυλακίσεων.

Όμως πρόσφατα, οι κυβερνητικές αρχές έχουν υιοθετήσει μία νέα προσέγγιση επίλυσης αυτού του προβλήματος. Το περασμένο χρόνο η Δομινικανή δημοκρατία άρχισε να προσφέρει την τεχνική του Υπερβατικού Διαλογισμού (ΥΔ) στους φυλακισμένους της.

Σύμφωνα με τον Κ. Algernon Charter, τον Επιβλέποντα των Φυλακών, η Δομινικανή είναι η πρώτη χώρα στην Καραϊβική που προσφέρει το πρόγραμμα του ΥΔ στους φυλακισμένους της και το αποκαλεί "ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους κοινωνικής επανένταξης των φυλακισμένων", επειδή μειώνει το επίπεδο στρες, τους βοηθά να χαλαρώνουν, και τους κάνει πιο δραστήριους.

Βασιζόμενοι σε προηγούμενες έρευνες σε φυλακές των ΗΠΑ και αρκετών άλλων χωρών που υιοθέτησαν τη χρήση του προγράμματος του ΥΔ, βγήκε ότι τα ποσοστά υποτροπών - ποσοστό στο οποίο οι φυλακισμένοι που αποφυλακίζονται διαπράττουν ξανά έγκλημα και ξανά φυλακίζονται -  αναμένεται να μειωθεί σημαντικά.

Για παράδειγμα, στη Δυτική Αφρική στο έθνος της Σενεγάλης, όπου περισσότεροι από 11,000 φυλακισμένοι και 900 σωφρονιστές και διοικητικοί των φυλακών σε 31 από τις 34 φυλακές διδάχθηκαν το πρόγραμμα του Υπερβατικού Διαλογισμού, οι έρευνες έδειξαν ότι οι παραβάσεις των κανόνων μειώθηκαν, οι ιατρικές δαπάνες έπεσαν κατά 70%, και οι υποτροπές επίσης έπεσαν από το 90%  που ήταν κατά την περίοδο προ διαλογισμού σε λιγότερο από 3% ως αποτέλεσμα του προγράμματος. (Αναφορά: Τhe TM Program in the Senegalese Penitentiary System)

Δεδομένου του μεγέθους της Δομινικανής Δημοκρατίας (πληθυσμός 78,000), η εφαρμογή του προγράμματος του ΥΔ στους φυλακισμένους της θα μπορούσε να έχει μια δραματική επίδραση στο μέγεθος του φυλακισμένου πληθυσμού. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια αναστροφή της πορείας του δείκτη από το υψηλότερο ποσοστό σε ανθρώπους που βρίσκονται στη φυλακή στο να έχει το μικρότερο. Τι υπέροχη αλλαγή πρόκειται να συμβεί.

 

ο "Σχολείο Μαχαρίσι" κατατάσσεται ανάμεσα στα 2,5% κορυφαία σχολεία όλου του Ηνωμένου Βασιλείου

Το σχολείο του Μαχαρίσι στο Lancashire της Αγγλίας τιμήθηκε από τον Διευθυντή Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου με την νομική υπόσταση των "Free Schools" (Ελεύθερα η Κρατικά Σχολεία), μαζί με άλλα 23 νέα συντηρούμενα από το κράτος της Αγγλίας σχολεία πρώτης και δεύτερης βαθμίδος καθώς και κάθε ηλικίας.

Τα Free Schools είναι μέρος της νέας πρωτοβουλίας της Βρετανικής κυβέρνησης με στόχο να ανεβάσει τα επίπεδα των σχολείων σε όλη τη χώρα και να καταπολεμήσει τα μειονεκτήματα της παιδείας.

Περισσότερα...
 

"Η Υπέρβαση" γίνεται Bestseller στο New York Times!

Τον Ιούνιο 2011 το νέο βιβλίο του Δρ. Norman Rosenthal "Η Υπέρβαση: Θεραπεία και Μετασχηματισμός μέσω του Υπερβατικού Διαλογισμού,  προσγειώθηκε στις λίστες των bestsellers των New York Times, του Washington Post , και του Publishers Weekly. Και ο Δρ. Rosenthal, ένας σημαίνων ψυχίατρος, ερευνητής, έδωσε διάλεξη σε μια μεγάλη συγκέντρωση ιατρών και άλλων επαγγελματιών σχετικά με τη σημαντική και πρακτική αξία του προγράμματος του Υπερβατικού Διαλογισμού.

Περισσότερα...
 

Από το oprah.com - Φεβρουάριος 2012

H Oprah Winfrey - Η πλουσιότερη Αφρο-Αμερικανίδα παραγωγός και φιλάνθρωπος στο Πανεπιστήμιο MUM στο Firfield Iowa της Αμερικής

Άσκηση της σιγής ανάμεσα σε κατοίκους του Fairfield Iowa

"Αναζητώντας την πληρέστερη εμπειρία του Εαυτού. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής μου με έξι λέξεις - ο προσωπικός μου ορισμός του τι είμαι γενικά, τουλάχιστον τώρα.  Γράφοντας αυτό το μίνι-χρονικό μου θύμισε ότι αυτός ο ορισμός μου, από την αρχή έως και τώρα, συνεχίζει να εξελίσσεται. (Αν δεν έχετε γράψει ακόμη τον δικό σας ορισμό με έξι λέξεις, ελπίζω να το δοκιμάσετε. Η εμπειρία δεν είναι μόνο διασκεδαστική, είναι αποκαλυπτική). Λέξεις που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω  πέρυσι δεν ισχύουν σήμερα. Επειδή αν έχουμε πράγματι δεσμευτεί να εξελιχθούμε, δεν σταματάμε ποτέ να ανακαλύπτουμε νέες διαστάσεις του εαυτού και της αυτοέκφρασης."

Περισσότερα...