www.tm-gmdo.gr

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Η Αξιοπρέπεια της Ζωής μιας Γυναίκας

"Η αξιοπρέπεια της ζωής μιας γυναίκας είναι  ασύλληπτα μεγάλη - η θέση της απροσμέτρητη, οι ικανότητές της άπειρες, ο ρόλος της θεϊκός. Αυτή εκπληρώνει τον ρόλο της τροφού, της δημιουργού και της προάγουσας τη ζωή. Αυτή είναι η εστία από όπου ακτινοβολεί γαλήνη. Στον σημερινό κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η διορατικότητά της διεισδύει στην καθ'υπέρβασιν πραγματικότητα, την πραγματικότητα που επιβιώνει πέρα από κάθε αλλαγή." -- Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι

Από πού Προέρχεται ο ΥΔ (Υπερβατικός Διαλογισμός)

Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι

Ιδρυτής του Προγράμματος ΥΔ

"Ο Υπερβατικός Διαλογισμός (ΥΔ) είναι μια απλή διαδικασία αναζωογόνησης του πιο θεμελιώδους επιπέδου της ζωής, που είναι το πεδίο της εσωτερικής διάνοιας, και με αυτό εξυψώνει κάθε άτομο και κάθε κοινωνία στην πλήρη τους αξιοπρέπεια.

Η ευτυχία είναι ο απώτερος στόχος όλης της δραστηριότητας του νου. Ο ΥΔ είναι ένας φυσικός τρόπος να αφήσουμε τον νου να κατασταλάξει, να στραφεί προς τα μέσα και να βρει ένα πεδίο άπειρης ειρήνης, σιγής και αρμονίας. Φυσικά, χωρίς προσπάθεια. Αυτό που βιώνεις εκεί και μετά είναι πλήρης ευτυχία, υπέρτατη μακαριότητα.

Εδώ βρίσκεται ένα βασιλικό μονοπάτι για όλους να λύσουν τα προβλήματα, να βελτιώσουν την υγεία και να ζήσουν ειρηνικά, με το πιο γρήγορο βηματισμό της προόδου."

Η Βεδική Παράδοση των Ινδιών ταυτόσημη με την Αρχαία Ελληνική Παράδοση

Η γνώση του Υπερβατικού Διαλογισμού έχει διατηρηθεί ζωντανή στην ολότητά της στη Βεδική παράδοση της Ινδίας. την αρχαιότερη παράδοση γνώσης. Βέδα σημαίνει αλήθεια, ή γνώση, και αυτή η παράδοση παρέχει γνώση σχετικά με πολλούς τομείς της ζωής. Για παράδειγμα η Γιόγκα προέρχεται από τη Βεδική παράδοση, όπως και η Αγιουρβέδα - το πλέον αρχαίο σύστημα φυσικής ιατρικής φροντίδας , η Σταπάτυα Βέδα, ή αλλιώς Vastu Vidya - η γνώση σχετικά με την ανοικοδόμηση και τη σπουδαιότητα που έχει ο προσανατολισμός των σπιτιών, των πόλεων κτλ. για την υγεία και την γενική ευημερία των ανθρώπων που ζουν σε αυτά.

Όλοι αυτοί οι όροι μπορεί να ακούγονται ξένοι προς την Ελληνική παράδοση, όμως η Βεδική παράδοση έχει πολλά κοινά με την αρχαία Ελληνική παράδοση. Για παράδειγμα, ο Ιπποκράτης έλεγε "Πες μου ποιος είναι ο προσανατολισμός του χωριού και θα σου πω από τι πάσχουν οι κάτοικοι".  Γνώριζε καθαρά ότι η υγεία των κατοίκων είχε άμεση σχέση με τον προσανατολισμό των σπιτιών και των πόλεων. Επίσης ένα άλλο δείγμα ομοιότητας σε σχέση με το σύστημα Ιατρικής Αγιουρβέδα, μια παράσταση στην Πολυκλινική Αθηνών δείχνει τον Ιπποκράτη να εξετάζει ένα παιδί, που κρατά στην αγκαλιά της η μητέρα του, με τον ίδιο τρόπο που εξετάζονται τα παιδιά σύμφωνα με τους κανόνες της Αγιουρβέδα (μέσα από το σφυγμό της μητέρας ενώ εκείνη κρατά το παιδί στην αγκαλιά της).

Τόσο η αλήθεια όσο και η καθαρή γνώση είναι συμπαντική πραγματικότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καθαρό μάτι να τις δει, ένα καθαρό αυτί να τις ακούσει, έναν καθαρό νου να τις συλλάβει και μια καθαρή καρδιά να τις αισθανθεί. Ανάλογα με την εθνικότητα εκείνου που έχει όλα αυτά τα χαρίσματα και αφουγκράζεται την πραγματικότητα (Σωκράτης ή Ιπποκράτης ή Πλάτωνας ή Πυθαγόρας κ.λ. ή όλοι οι μεγάλοι σοφοί της Ινδίας, ή οι σύγχρονοι και παλαιότεροι εφευρέτες) είναι και οι όροι με τους οποίους εκφράζεται η αλήθεια. Οι όροι επίσης δεν περιορίζουν τη συμπαντικότητα στην εφαρμογή της γνώσης.

Στη σύγχρονη εποχή η γνώση του Υπερβατικού Διαλογισμού έχει εξαπλωθεί από τον Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι. Ο Μαχαρίσι, ο οποίος είχε σπουδάσει Φυσική σε Πανεπιστήμιο του Αλαχαμπάντ της Ινδίας, έλαβε την τεχνική του ΥΔ από τον Δάσκαλο του με τον οποίον "σπούδασε" επί πολλά έτη, πριν εγκαινιάσει την παγκόσμια κίνηση που σκοπό είχε την εξάπλωση της γνώσης του Υπερβατικού Διαλογισμού ανά τον κόσμο το 1957.

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι μια τεχνική. Δεν εμπλέκει και δεν απαιτεί οποιαδήποτε πίστη ή αλλαγή τρόπου ζωής. Χρησιμοποιεί απλά τη φυσική τάση του νου να κατασταλάζει και να βιώνει την πλέον ελάχιστα διεγερμένη κατάσταση συνειδητότητας, μια κατάσταση ήρεμης εγρήγορσης. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός έχει εδραιωθεί σε κάθε χώρα του κόσμου.