www.tm-gmdo.gr

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Ο Ξεχασμένος Πολυεκατομμυριούχος

"Κάθε ανθρώπινο ον είναι σαν ένας πολυεκατομμυριούχος, ο οποίος, έχοντας ξεχάσει τον πλούτο και τη θέση του, τριγυρνάει στους δρόμους ζητιανεύοντας μερικές δεκάρες." - Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι

Επιστημονική Τεκμηρίωση

Επιστημονική Έρευνα στο Πρόγραμμα Υπερβατικός Διαλογισμός και ΥΔ-Σίντι
Άπαντα Διατριβών Τόμοι 1-7; άνω των 4,000 συγγραμμάτων επιστημονικών διατριβών.

Πάνω από 600 επιστημονικές μελέτες σε πάνω από 200 ανεξάρτητα ερευνητικά ιδρύματα κάνουν την τεχνική του ΥΔ τo πλέον ενδελεχώς διερευνημένο πρόγραμμα στον τομέα της ανθρώπινης ανάπτυξης. Αυτές οι μελέτες, που διεξήχθησαν σε περισσότερα από 200 ανεξάρτητα ερευνητικά ιδρύματα, σε 35 χώρες κατά τα τελευταία 40 χρόνια, τεκμηριώνουν ότι η τεχνική είναι αποτελεσματική και επιφέρει αξιοσημείωτα οφέλη σε όλους τους ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Οι έρευνες στο πρόγραμμα του Υπερβατικού Διαλογισμού έχουν δημοσιευθεί σε περισσότερα από 100 έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Scientific American, Business and Health, Science και το Journal of the American Medical Association.

Το Αμερικάνικο Εθνικό Ίδρυμα Υγείας (ΝΙΗ) έχει επιδοτήσει με χρηματικό ποσόν, πλέον των 21 εκατομμυρίων δολαρίων, τη διενέργεια έρευνας σε σχέση με τα αποτελέσματα του προγράμματος του Υπερβατικού Διαλογισμού στην πρόληψη της ασθένειας και την προαγωγή της υγείας. Η πλειοψηφία αυτής της επιδοτούμενης έρευνας έχει επικεντρωθεί στο καρδιακό νόσημα και στους σχετιζόμενους παράγοντες κινδύνου.

Μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του American Heart Association (AHA)*
Το 2013 - Μια αναφορά από την American Heart Association (AHA) που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου, καταλήγει ότι η Τεχνική του Υπερβατικού Διαλογισμού (ΤΜ technique), μειώνει την πίεση του αίματος και λέει ότι ο ΥΔ μπορεί να θεωρείται μια κλινική πρακτική για την πρόληψη και θεραπεία της υπέρτασης.

"Ο σκοπός αυτής της αναφοράς, που είχε τον τίτλο "Πέρα από τα Φάρμακα και τη Δίαιτα - Εναλλακτικές προσεγγίσεις στη Μείωση της Πίεσης του Αίματος: Μια Επιστημονική Δήλωση από το American Heart Association", είναι να πληροφορήσουμε τους γιατρούς για το ποιες από τις εναλλακτικές προσεγγίσεις είναι αποτελεσματικές για την μείωση της πίεσης του αίματος,  σύμφωνα με τις ενδείξεις των ερευνών.

"Κατόπιν εξέτασης των συνδυασμένων αποτελεσμάτων πολλών μελετών, καθώς και των πρόσφατων κλινικών δοκιμών σε διαφορετικούς τύπους διαλογισμού, η αναφορά ορίζει ότι ενώ ο Υπερβατικός Διαλογισμός προτείνεται για τη μείωση της υπέρτασης, δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά ευρήματα ώστε να προταθούν και άλλες τεχνικές διαλογισμού ή χαλάρωσης."

"Αυτή είναι μια σημαντική πρόοδος στην εξέλιξη των ιατρικών μεθόδων, καθώς είναι η πρώτη φορά που η τεχνική του Υπερβατικού Διαλογισμού έχει αναγνωριστεί και συσταθεί ως επιλογή από έναν Εθνικό Οργανισμό Υγείας, ο οποίος παρέχει οδηγίες επαγγελματικών μεθόδων στους γιατρούς, στους φροντιστές υγείας και σε εκείνους που χαράσσουν πολιτική επάνω στο συγκεκριμένο θέμα." είπε ο Robert Schneider, M.D.,F.A.C.C., διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσικής Ιατρικής και Πρόληψης, ο οποίος ήταν ο βασικός ερευνητής σε αρκετές ερευνητικές μελέτες επάνω στην τεχνική του Υπερβατικού Διαλογισμού και το καρδιαγγειακό νόσημα. "Αυτός ο τύπος ανακοίνωσης κατευθυντήριας γραμμής ήταν αυτό που ζητούσαν επί πολλά χρόνια, οι ασφαλιστικές εταιρείας ασφαλειών ζωής."

Εν μέρη, αυτό που ώθησε την ΑΗΑ να προβεί σε αυτήν την δήλωση, ήταν οι ίδιοι οι ασθενείς, ο οποίοι μερικές φορές δεν θέλουν να πάρουν φαρμακευτική αγωγή. "Μια κοινή απαίτηση από τους ασθενείς είναι, Δεν θέλω να πάρω φάρμακα. Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω την πίεση του αίματος? είπε ο Robert Brook, πρόεδρος της επιτροπής των ειδικών που ενέκριναν την αναφορά. "Θέλαμε να δώσουμε κάποιες κατευθύνσεις."

Κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι η μείωση της πίεσης του αίματος, με την πρακτική του Υπερβατικού Διαλογισμού, σχετίζεται με μια σημαντική μείωση των δεικτών θανάτου, καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

Η αναφορά επίσης αναγνωρίζει ότι ο Υπερβατικός Διαλογισμός θεωρείται γενικά ασφαλής και χωρίς παρενέργειες. Ως ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, η δήλωση σημειώνει ότι πολλές από τις εναλλακτικές θεραπείες που μελετήθηκαν, όπως διαλογισμός, μπορεί να παρέχουν μια γκάμα ωφελημάτων στην υγεία και την ψυχολογία πέρα από την μείωση της πίεσης του αίματος ή την μείωση του καρδιαγγειακού ρίσκου.

Η αναφορά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, "Είναι κοινή άποψη της ομάδας σύνταξης της παρούσας δήλωσης, ότι είναι λογικό, όλοι οι άνθρωποι με πίεση αίματος άνω των 120/80 mm Hg, να εξετάσουν το ενδεχόμενο δοκιμής εναλλακτικών προσεγγίσεων ως πρόσθετες μεθόδους βοηθείας στην μείωση της πίεσης του αίματος, όταν είναι κλινικά κατάλληλο."

*Reference: Brook RD et al., Beyond Medications and Diet: Alternative Approaches to Lowering Blood
Pressure. A Scientific Statement from the American Heart Association. Hypertension, 61:00, April 2013.

Οφέλη για όλους

H Έρευνα που διεξήχθη ανά τον κόσμο τεκμηριώνει ότι το πρόγραμμα είναι αποτελεσματικό παγκοσμίως σε:

  • Ομάδες κάθε κουλτούρας και εθνικότητας
  • Ομάδες κάθε ηλικίας - από αύξηση εγρήγορσης σε βρέφη διαλογιζομένων γονέων, έως αύξηση της υγείας, της ευτυχίας και της μακροζωίας σε διαλογιζόμενους ηλικιωμένους
  • Ανθρώπους όλων των κοινωνικοοικονομικών τάξεων και διανοητικών ικανοτήτων

Πατείστε εδώ για μια Ανασκόπηση σύνοψης ωφελημάτων

Αναστρέφει τη Διαδικασία της Γήρανσης με 44 Τρόπους
Οι θετικές επιδράσεις του προγράμματος του Υπερβατικού Διαλογισμού είναι ακριβώς αντίθετες στις 44 φθοροποιές επιδράσεις της γήρανσης.

  • Μειώνει την Yψηλή Πίεση του Αίματος
  • Βελτιώνει τη Μνήμη
  • Μειώνει τη Βιολογική Ηλικία