www.tm-gmdo.gr

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Η Αυθεντική Τεχνική του ΥΔ

Η τεχνική του Υπερβατικού Διαλογισμού επιτρέπει στο νου να κατασταλάξει προς τα μέσα, πέρα από τη σκέψη, για να βιώσει την πηγή της σκέψης, το πλέον σιωπηλό και ειρηνικό επίπεδο της συνειδητότητας - τον εσώτερο μας Εαυτό.

Τελευταία Νέα

Κυβερνητικοί ηγέτες στην Αγγλία χρησιμοποιούν την τεχνική του ΥΔ για να μειώσουν το στρες, για να αισθανθούν πιο ήρεμοι, για να έχουν καλύτερο ύπνο

Από τον Mario Orsati 12 Οκτωβρίου 2010

Το έντονο στρες και η βαθιά κούραση είναι κοινά χαρακτηριστικά στις ζωές των κυβερνητικών ηγετών παντού. Αυτοί οι δύο παράγοντες επηρεάχουν αρνητικά την υγεία τους και την ποιότητα διακυβέρνησης.

 

Περισσότερα...
 

"Ο Μισός Πληθυσμός της Αμερικής θα Υποφέρει από το Μαρτύριο των Νοητικών Ασθενειών" - Αναφορά του CDC (Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών)

Όσο σημαντική είναι η σωματική μας υγεία, εξίσου και περισσότερο σημαντική είναι η νοητική μας υγεία. Αυτή χρωματίζει την αντίληψή μας σχετικά με την υγεία μας και το περιβάλλον.

Λέγεται ότι: "Ο κόσμος είναι όπως είμαστε εμείς," και αν είμαστε εγκλωβισμένοι από την κατάθλιψη ή κατακυριευμένοι από το άγχος, είναι σαν να βλέπουμε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από διαστρεβλωμένους φακούς.

Δυστυχώς, η κατάθλιψη και το άγχος είναι ένα φαινόμενο όλο και περισσότερο συνηθισμένο στη σύγχρονη κοινωνία που εγκυμονεί όλο και περισσότερους κινδύνους για την εκδήλωση άλλων σωματικών ασθενειών και ιδιαίτερα καρδιακών νόσων.

 

Περισσότερα...
 

Καθολικός Ιερέας Χρησιμοποιεί τον Υπερβατικό Διαλογισμό για να βοηθήσει ορφανά στην Λατινική Αμερική

28 Ιανουαρίου, 2011

Η βασική θεραπεία είναι η αγάπη. Η αγάπη είναι το άριστο φάρμακο για κάθε ασθένεια ή διαταραχή . . . Όταν ένα παιδί κλείνει τα μάτια του και αρχίζει να διαλογίζεται ανοίγει τον εαυτό του στο πεδίο όλων των δυνατοτήτων, όπως λέει ο Μαχαρίσι. Ο κόσμος ανοίγεται για το παιδί. Και τότε το παιδί ανακαλύπτει την ουσιαστική του φύση, που είναι η αγάπη." - Πατέρας Gabriel Mejia.

"Είναι αδύνατον να φανταστείτε τη φρίκη και τον τρόμο που διακατέχει εκατομμύρια εγκαταλειμμένα παιδιά που ζουν σε άθλια φτώχια στους δρόμους των πόλεων σε όλον τον κόσμο. Τι μπορεί να γίνει για να μετουσιώσουμε τις ζωές αυτών των "αναλώσιμων";

 

Περισσότερα...
 

Διευθυντικά Στελέχη Μιλούν για τα Οφέλη της Άσκησης του ΥΔ

23 Σεπτεμβρίου, 2010

Οι The Fianancial Times, μια από τις κορυφαίες παγκοσμίως  επιχειρήσεις εφημερίδων, πρόσφατα ανέφερε ότι ο Rick Goings, Εξέχον Στέλεχος  της Tupperware, του διεθνή γίγαντα στο χώρο των πλαστικών, βασίζεται στην άσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού για να εμπλουτίζει την αρτιότητα των ενεργειών του και να τον βοηθάει να διαχειρίζεται την σχολαστική ακρίβεια της αρχηγίας μιας διεθνούς εταιρείας.

 

Rick Goings

"Για εμένα ο ΥΔ είναι η άσκηση που όχι μόνο καίει το στρες αλλά μου δίνει μια καθαρή όραση ώστε να εξακριβώνω τι πραγματικά συμβαίνει και τι είναι αυτό που έχει όντος  σημασία."

 

 

Περισσότερα...
 

Γιόγκα - Το πλήρες νόημα της Γιόγκα από τον Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι

Κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς συνδιάσκεψης ειδήσεων που οργανώθηκε το 2007 από το MERU (Maharishi European Research University) στην Ολλανδία, ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι απάντησε σε μια ερώτηση ενός δημοσιογράφου σχετικά με την ευρέως διαδεδομένη άσκηση των στάσεων του σώματος της Γιόγκα, που έχει γίνει μόδα σε όλον τον κόσμο. Ζητήθηκε η συμβουλή του Μαχαρίσι προς τους ανθρώπους που ασκούσαν αυτήν την μορφή της Γιόγκα με τις σωματικές ασκήσεις.

"Γιόγκα σημαίνει "ενότητα" - σημαίνει το να ζεις την ενοποιημένη ολότητα στο πεδίο της πολλαπλότητας," είπε ο Μαχαρίσι. "Η συμβουλή μου είναι να συνεχίσετε να ασκείτε τη Γιόγκα σε σωματικό επίπεδο - όμως να αρχίσετε και να συνεχίσετε να ασκείτε τη Γιόγκα και σε όλα τα άλλα επίπεδα - σε επίπεδο νου, διάνοιας και στο επίπεδο της αυτοαναφοράς, την Υπερβατική Συνειδητότητα. Σε όλα τα επίπεδα. Η Γιόγκα θα σας βοηθήσει να προοδεύσετε με κάθε τρόπο, σε κάθε τομέα της ζωής."

 

Περισσότερα...
 

Το "Σχολείο Μαχαρίσι" κατατάσσεται ανάμεσα στα 2,5% κορυφαία σχολεία όλου του Ηνωμένου Βασιλείου

Το σχολείο του Μαχαρίσι στο Lancashire της Αγγλίας τιμήθηκε από τον Διευθυντή Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου με την νομική υπόσταση των "Free Schools" (Ελεύθερα η Κρατικά Σχολεία), μαζί με άλλα 23 νέα συντηρούμενα από το κράτος της Αγγλίας σχολεία πρώτης και δεύτερης βαθμίδος καθώς και κάθε ηλικία


Τα νέα Δωρεάν Σχολεία, που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, έχουν μεγαλύτερη ελευθερία από τα σχολεία που διοικούνται από τις τοπικές αρχές . Διοικούνται από δασκάλους - όχι τοπικά συμβούλια - και έχουν ελευθερία πάνω σε συνιστώσες κλειδιά όπως είναι η χρονική διάρκεια της σχολικής ημέρας, το περιεχόμενο της διδακτέας ύλης, και το πώς θα ξοδευτούν τα χρήματα.

Η απαίτηση των γονέων για ένα μοναδικό, νέο τύπο παιδείας για μαθητές και οικογένειες ενέπνευσε το λανσάρισμα των Free Schools.

Η Διεύθυνση Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι "κατά τα τελευταία δέκα χρόνια έχει διευρυνθεί το χάσμα ανάμεσα στα επιτεύγματα των πλουσίων και των φτωχών και έχει διπλασιαστεί το χάσμα των επιδόσεων ανάμεσα στα ιδιωτικά και στα κυβερνητικά σχολεία." Τα Free Schools είναι μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης για να περιορίσει το χάσμα των επιδόσεων.


Σύμφωνα με τον Γραμματέα Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου, "Το πιο σημαντικό πράγμα για κάθε γονέα είναι να μπορεί να στείλει το παιδί του σε ένα καλό τοπικό σχολείο με υψηλά επίπεδα και ισχυρή πειθαρχεία. Αυτός είναι ο λόγος που ανοίγουμε τα Free Schools σε όλη τη χώρα."

"Τόσα πολλά παιδιά," είπε ο κ. Gove, "αποτυγχάνουν εξαιτίας θεμελιωδών λαθών του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Ελευθερώνοντας τους δασκάλους και εμπιστευόμενοι τις τοπικές κοινωνίες στο να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο, οι μεταρρυθμίσεις μας θα βοηθήσουν στην άνοδο των επιπέδων τόσο των μαθητών όσο και των σχολείων."

Παρόλο που το Σχολείο Μαχαρίσι δεν έχει επιλεκτική πολιτική ακαδημαϊκής εισόδου, έχει αξιολογηθεί ως "Εξαίρετο" - με την ανώτατη κατηγορία που χρησιμοποιείται από το "Ofsted" (the Office for Standards in Education - Γραφείο Αξιολόγησης Επιπέδων στην Παιδεία για την Προσφορά και τις Δεξιότητες των Παιδιών), ένας ανεξάρτητος οργανισμός  που δίνει αναφορά απευθείας στο Κοινοβούλιο.

Όπως αναφέρει ο Ofsted: "H προσήλωση του Σχολείου στα άτομα, η χρήση του διαλογισμού καθώς και η επιδείωξη της ισορροπίας υποστηρίζουν ό,τι αυτό κάνει. Οι μαθητές είναι ήρεμοι, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό τους, ευγενικοί και διακριτικοί . Είναι διψασμένοι για γνώση και δεξιότητες και χαίρονται τη μάθηση."

Επί πλέον, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του GCSE (Γενικού Απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) κατατάσσουν το σχολείο όχι μόνο ανάμεσα στα κορυφαία στο Lancashire, αλλά και στο 2,5% των κορυφαίων σχολείων σε εθνικό επίπεδο. Αυτά τα αποτελέσματα έρχονται σταθερά από τότε που άνοιξε το Σχολείο πριν 25 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Σχολείων Λόρδο Hill, "Το Σχολείο Μαχαρίσι έχει επιτύχει εδώ και καιρό εξαιρετικές επιδόσεις για τους μαθητές του και υπήρξε ευρηματικό στον τρόπο προσέγγισης της ανύψωσης των επιπέδων. Χαίρομαι πολύ με το γεγονός ότι η εκπαίδευση που παρέχεται από αυτό το σχολείο θα είναι τώρα διαθέσιμη δωρεάν στους νέους ανθρώπους της περιοχής. Εύχομαι στο σχολείο κάθε επιτυχία."

Ο επικεφαλής δάσκαλος του Σχολείου Μαχαρίσι, Δρ. Derek Cassells, σχολίασε ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις του Σχολείου οφείλονται πρωταρχικά στην εφαρμογή 'Παιδείας που Βασίζεται στη Συνειδητότητα," που ενσωματώνει το πρόγραμμα του Υπερβατικού Διαλογισμού για να επιτύχει ισορροπία στη φυσιολογία των μαθητών και συμπληρώνει την παραδοσιακή, ευρεία και ισορροπημένη διδακτέα ύλη του Σχολείου.

Ο Δρ. Cassells εξηγεί ότι "Η Παιδεία που Βασίζεται στη Συνειδητότητα αναπτύσσει άμεσα τη δεκτικότητα, την ευφυΐα, τη δημιουργικότητα, τη νευροφυσιολογική ολοκλήρωση και την καλύτερη υγεία σε όλους τους μαθητές, άσχετα με το υπόβαθρο που έχουν, την πίστη, τις τάσεις, το φύλο ή τις ικανότητες. Αυτό οφείλεται στην ποιότητα της επίγνωσης των μαθητών πράγμα θεμελιώδες για το επιτυχημένο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

"Παρομοίως, όλοι οι καθηγητές στο Σχολείο ωφελούνται πάρα πολύ από την πρωινή και απογευματινή άσκηση της τεχνικής του Υπερβατικού Διαλογισμού που τους δίνει τη χαλάρωση και εγρήγορση για να διοικούν αποτελεσματικά κάθε τάξη. Αυτά  τα οφέλη, για τους μαθητές και δασκάλους, είναι που εμπνέουν τα σχολεία σε όλον τον κόσμο να εισάγουν Παιδεία που Βασίζεται στη Συνειδητότητα." είπε ο Δρ. Cassells.

Ο απόφοιτος του Σχολείου Μαχαρίσι, κ. Ben Cross, ο οποίος κάνει τώρα τη Διδακτορική του εργασία στο Πανεπιστήμιο Cambridge, σχολίασε, "Παρακολούθησα το Σχολείο Μαχαρίσι σε όλη μου τη σχολική ηλικία και δεν θα άλλαζα ούτε μια ημέρα από αυτήν."

Μέχρι σήμερα σχολεία και πανεπιστήμια σε 50 χώρες, με  εκατοντάδες χιλιάδες σπουδαστές συνολικά, έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν την πρακτική του Υπερβατικού Διαλογισμού ως μέρος της διδακτέας ύλης. Το Σχολείο Μαχαρίσι και το Maharishi University of Management στο Fairfield, Iowa, θεωρούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες πρωτοπόρα στην Παιδεία που Βασίζεται στη Συνειδητότητα.

Σχετικές Ιστοσελίδες:

http://www.maharishischool.com

www.maharishischooliowa.org

www.miu.edu

http://www.davidlynchfoundation.org/schools.html

Για την περιγραφή του προγράμματος των Free School από την Αγγλική Διεύθυνση Παιδείας δείτε:
http://www.education.gov.uk/freeschools/b0066077/free-school-proposals


 

Η Καραϊβική αρχίζει να Χρησιμοποιεί στη Χώρα την Τεχνική του ΥΔ για να Βοηθήσει στην Κοινωνική Επανένταξη των Φυλακισμένων

14 Δεκεμβρίου, 2010

Με την πλούσια, τέλεια σαν ζωγραφιά βλάστηση και το ωραίο νερό, το νησί του Δομινικανού έθνους έχει πολλά χαρακτηριστικά ενός τέλειου παραδεισένιου νησιού. Δυστυχώς, οι παρθένες ιδιότητές της ασχημίζουν από πολύ λιγότερο επιθυμητές καταγραφές: μαζί με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Δομινικανή δημοκρατία βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πρώτες χώρες με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό φυλακίσεων.

Όμως πρόσφατα, οι κυβερνητικές αρχές έχουν υιοθετήσει μία νέα προσέγγιση επίλυσης αυτού του προβλήματος. Το περασμένο χρόνο η Δομινικανή δημοκρατία άρχισε να προσφέρει την τεχνική του Υπερβατικού Διαλογισμού (ΥΔ) στους φυλακισμένους της.

Σύμφωνα με τον Κ. Algernon Charter, τον Επιβλέποντα των Φυλακών, η Δομινικανή είναι η πρώτη χώρα στην Καραϊβική που προσφέρει το πρόγραμμα του ΥΔ στους φυλακισμένους της και το αποκαλεί "ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους κοινωνικής επανένταξης των φυλακισμένων", επειδή μειώνει το επίπεδο στρες, τους βοηθά να χαλαρώνουν, και τους κάνει πιο δραστήριους.

Βασιζόμενοι σε προηγούμενες έρευνες σε φυλακές των ΗΠΑ και αρκετών άλλων χωρών που υιοθέτησαν τη χρήση του προγράμματος του ΥΔ, βγήκε ότι τα ποσοστά υποτροπών - ποσοστό στο οποίο οι φυλακισμένοι που αποφυλακίζονται διαπράττουν ξανά έγκλημα και ξανά φυλακίζονται -  αναμένεται να μειωθεί σημαντικά.

Για παράδειγμα, στη Δυτική Αφρική στο έθνος της Σενεγάλης, όπου περισσότεροι από 11,000 φυλακισμένοι και 900 σωφρονιστές και διοικητικοί των φυλακών σε 31 από τις 34 φυλακές διδάχθηκαν το πρόγραμμα του Υπερβατικού Διαλογισμού, οι έρευνες έδειξαν ότι οι παραβάσεις των κανόνων μειώθηκαν, οι ιατρικές δαπάνες έπεσαν κατά 70%, και οι υποτροπές επίσης έπεσαν από το 90%  που ήταν κατά την περίοδο προ διαλογισμού σε λιγότερο από 3% ως αποτέλεσμα του προγράμματος. (Αναφορά: Τhe TM Program in the Senegalese Penitentiary System)

Δεδομένου του μεγέθους της Δομινικανής Δημοκρατίας (πληθυσμός 78,000), η εφαρμογή του προγράμματος του ΥΔ στους φυλακισμένους της θα μπορούσε να έχει μια δραματική επίδραση στο μέγεθος του φυλακισμένου πληθυσμού. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια αναστροφή της πορείας του δείκτη από το υψηλότερο ποσοστό σε ανθρώπους που βρίσκονται στη φυλακή στο να έχει το μικρότερο. Τι υπέροχη αλλαγή πρόκειται να συμβεί.

 

"Η Υπέρβαση" γίνεται Bestseller στο New York Times!

Τον Ιούνιο 2011 το νέο βιβλίο του Δρ. Norman Rosenthal "Η Υπέρβαση: Θεραπεία και Μετασχηματισμός μέσω του Υπερβατικού Διαλογισμού,  προσγειώθηκε στις λίστες των bestsellers των New York Times, του Washington Post , και του Publishers Weekly. Και ο Δρ. Rosenthal, ένας σημαίνων ψυχίατρος, ερευνητής, έδωσε διάλεξη σε μια μεγάλη συγκέντρωση ιατρών και άλλων επαγγελματιών σχετικά με τη σημαντική και πρακτική αξία του προγράμματος του Υπερβατικού Διαλογισμού.

Περισσότερα...
 

Από το oprah.com - Φεβρουάριος 2012

H Oprah Winfrey - Η πλουσιότερη Αφρο-Αμερικανίδα παραγωγός και φιλάνθρωπος στο Πανεπιστήμιο MUM στο Firfield Iowa της Αμερικής

Άσκηση της σιγής ανάμεσα σε κατοίκους του Fairfield Iowa

"Αναζητώντας την πληρέστερη εμπειρία του Εαυτού. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής μου με έξι λέξεις - ο προσωπικός μου ορισμός του τι είμαι γενικά, τουλάχιστον τώρα.  Γράφοντας αυτό το μίνι-χρονικό μου θύμισε ότι αυτός ο ορισμός μου, από την αρχή έως και τώρα, συνεχίζει να εξελίσσεται. (Αν δεν έχετε γράψει ακόμη τον δικό σας ορισμό με έξι λέξεις, ελπίζω να το δοκιμάσετε. Η εμπειρία δεν είναι μόνο διασκεδαστική, είναι αποκαλυπτική). Λέξεις που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω  πέρυσι δεν ισχύουν σήμερα. Επειδή αν έχουμε πράγματι δεσμευτεί να εξελιχθούμε, δεν σταματάμε ποτέ να ανακαλύπτουμε νέες διαστάσεις του εαυτού και της αυτοέκφρασης."

Περισσότερα...