www.tm-gmdo.gr

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Επιστημονική Έρευνα

Περισσότερες από 600 επιστημονικές μελέτες επικυρώνουν τα ευρείας έκτασης οφέλη της τεχνικής του Υπερβατικού Διαλογισμού. Οι έρευνες αυτές έχουν διεξαχθεί σε 250 ανεξάρτητα Ερευνητικά Πανεπιστήμια και ιατρικές σχολές σε 33 χώρες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών.

"Αναζητώντας την πληρέστερη εμπειρία του Εαυτού. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής μου με έξι λέξεις - ο προσωπικός μου ορισμός του τι είμαι γενικά, τουλάχιστον τώρα.  Γράφοντας αυτό το μίνι-χρονικό μου θύμισε ότι αυτός ο ορισμός μου, από την αρχή έως και τώρα, συνεχίζει να εξελίσσεται. (Αν δεν έχετε γράψει ακόμη τον δικό σας ορισμό με έξι λέξεις, ελπίζω να το δοκιμάσετε. Η εμπειρία δεν είναι μόνο διασκεδαστική, είναι αποκαλυπτική). Λέξεις που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω  πέρυσι δεν ισχύουν σήμερα. Επειδή αν έχουμε πράγματι δεσμευτεί να εξελιχθούμε, δεν σταματάμε ποτέ να ανακαλύπτουμε νέες διαστάσεις του εαυτού και της αυτοέκφρασης."

Αυτό που Σίγουρα Γνωρίζω

"Για τις ανάγκες του Next Chapter show στο OWN, πήγα πρόσφατα στο Fairfield, Iowa - που έχει 9,500 κατοίκους και που βρίσκεται στο μέσον της Μεσοδυτικής γεωργικής γη, το τελευταίο μέρος όπου θα περίμενε κανείς να εγκλωβιστεί σε κυκλοφοριακή συμφόρηση εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί άνθρωποι μετακινούνται για να ασκήσουν τον Υπερβατικό Διαλογισμό. Όμως αυτό ακριβώς κάνουν οι άνθρωποι στο Fairfield, στην πραγματικότητα, αποκαλείται πόλη του ΤΜ (Υπερβατικός Διαλογισμός). Η άσκηση λαμβάνει χώρα σε δύο κτήρια που έχουν το σχήμα χρυσών θόλων, ένα για τις γυναίκες και ένα για τους άνδρες. Νοικοκυρές, μαγαζάτορες, μηχανικοί, σερβιτόρες, δικηγόροι, μοναχές, νεαρές δεσποινίδες και εγώ - όλες μαζευτήκαμε στον θόλο μας για τον μοναδικό σκοπό να παραμείνουμε σε σιγή. Γνωρίζοντας ότι η σιγή είναι ένας χώρος όπου αναδύονται όλες οι δημιουργικές εκφράσεις, η ειρήνη, το φως και η αγάπη.

Ήταν μια ισχυρή, ενεργητική αλλά ταυτόχρονα κατευναστική εμπειρία. Δεν ήθελα να τελειώσει.

Όταν τελείωσε και έφευγα, αισθάνθηκα πιο γεμάτη από όταν μπήκα. Γεμάτη ελπίδα, με μια αίσθηση ικανοποίησης και βαθιάς χαράς. Γνωρίζοντας σίγουρα ότι ακόμα και στην καθημερινή τρέλα που μας βομβαρδίζει από κάθε κατεύθυνση, υπάρχει - ακόμα - η σταθερότητα της σιγής.

Μόνο από εκείνον τον χώρο μπορείς να δημιουργήσεις την καλύτερη εργασία και την καλύτερή σου ζωή.

Τώρα λοιπόν δίνω στον εαυτό μου μια υγιή δόση χρόνου ηρεμίας τουλάχιστον μια φορά την ημέρα (και όταν είμαι εκεί, δύο).  Είκοσι λεπτά το πρωί και είκοσι λεπτά το απόγευμα. Δάσκαλοι του ΥΔ δίδαξαν όλους στην εταιρεία μου, όσοι ήθελαν να μάθουν, πως να διαλογίζονται. Τα αποτελέσματα εμπνέουν δέος. Καλύτερος ύπνος, βελτίωση στις σχέσεις με τους συντρόφους, τα παιδιά, τους συνεργάτες. Κάποιοι άνθρωποι που έπασχαν από ημικρανίες δεν υποφέρουν πια. Υπάρχει παντού μεγαλύτερη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Glinda η Καλή Μάγισσα είχε δίκιο: "Πάντα είχες τη δύναμη." Χρειάζεται μόνο να παραμείνεις στη σιγή για τη βρεις. Και όταν το κάνεις, βρίσκεσαι στο δρόμο προς την ανεύρεση της πληρέστερης έκφρασης του εαυτού σου."         -  Oprah Winfrey